8.5 C
Madrid
jueves, 8 diciembre 2022

AMP.- Un imitador de Puigdemont aconsegueix parlar amb Rajoy, que es compromet a trucar-li dilluns

MÁS INFORMACIÓN

Un imitador del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aconseguit aquest dijous parlar des d’un programa de ràdio català amb el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

Aquest, abans de saber que tot era una broma, s’ha compromès a tornar a trucar-li dilluns que ve per intentar fixar una data de reunió, possiblement en 24 o 48 hores.

«Li proposo una cosa, com que aquesta setmana el Rei està amb les consultes, segons com quedi aquest assumpte, que jo no sé com quedarà, dilluns 25 li puc trucar i, segons com estiguem, si hi ha investidura o no, i el temps, jo tinc l’agenda molt lliure amb la qual cosa la podríem fixar per d’aquí a 24 o 48 hores», ha dit Rajoy a qui creia cap de l’Executiu català.

Ha estat en aquell moment quan el programa ha confessat que tot era una broma, a la qual cosa el president en funcions ha respost: «Això no és seriós, facin el que vulguin però això no és seriós», i s’ha interessat pel nom de l’emissora de ràdio que li trucava.

Es tractava del magazín ‘El matí i la mare que el va parir’ de l’emissora Ràdio Flaixbac. Una persona del programa ha trucat a Presidència del Govern espanyol presentant-se com «Marc Casanovas, adjunt de la Presidència de la Generalitat», demanant parlar amb Rajoy de part de Puigdemont.

El programa ha retransmès la conversa amb una secretària que informava que el president estava reunit però podia tornar la trucada en 10 minuts, però el locutor radiofònic ha respost que tornaria a trucar ell en 15.

El fals Puigdemont ha tornat a telefonar i Rajoy l’ha saludat amb un «president, com va la vida». El suposat president català s’ha mostrat «encantat» de parlar amb el cap de l’Executiu espanyol, a qui aquest ha respost amb un «igualment», i li ha recordat que tots dos es van conèixer durant la inauguració de l’AVE a Girona, quan l’avui president català era alcalde de la població.

«Ja tocava que parléssim vostè i jo», diu l’imitador i, després de l’assentiment de Rajoy, afegeix que haurien de buscar un dia «ara que hi ha nou interlocutor en tot l’assumpte, per començar amb bon peu». «Molt bé», diu Rajoy. «Ja sabem el que ens direm, però per fer-ho oficialment», continua el fals president català. «Per fer-ho», concedeix el president espanyol.

En aquell moment és quan el cap de l’Executiu espanyol en funcions es mostra disposat a tornar a trucar-li dilluns que ve per fixar una reunió.

Just després, el presentador del programa confessa que tot ha estat una broma –«no ens pensàvem que això podria arribar a sortir així», diu el presentador, Carles Pérez– i que al costat té un imitador de Puigdemont.

«Potser estem tan sorpresos com vostè», ha afirmat el presentador, que li ha agraït el seu «fair play i la seva cintura» i li ha demanat «que parlin». «D’acord, moltes gràcies», s’ha acomiadat Rajoy.

MÁS INFORMACIÓN

- Publicidad -
- Publicidad -

Última hora